Foot-Care Melanie & Mind - Hypno-maagband
 Foot-Care Melanie & Mind -  Voet- & Handreflexologie & Medische Pedicure

Afvallen met hulp van de hypno-maagband
Mogelijk in Adinkerke en/of Jabbeke

Alle voordelen van een echte maagring zonder de nadelen!Obesitas is een levensbedreigende aandoening die kan leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en verminderde mobiliteit. Vaak zorgt overgewicht ook voor een sociaal isolement en emotionele problemen. Om dit op te lossen wordt vaak een maagband-operatie uitgevoerd. Door de maag operatief te verkleinen wordt overeten niet langer mogelijk. Aan deze operatie zijn echter veel risico's verbonden. En de onderliggende redenen waarom je te veel eet worden niet aangepakt. 
Dankzij de wetenschap hoe ons brein werkt en de kracht van hypnotherapie, is het nu mogelijk om met “een operatie onder hypnose” (doen alsof), een écht werkende maagband te installeren bij mensen die willen afslanken, maar dan zonder alle risico's van een operatie.

De gewone Maagband operatie
Voor de effectieve operatie dien je vooraf verschillende onderzoeken te laten doen en een aantal sessies bij de diëtiste en psycholoog achter de rug hebben, je dient ook minimum een BMI van 40 te hebben om in aanmerking te komen voor een terugbetaling van de mutualiteit. 
Kom je in aanmerking, gebeurt er een laparoscopische operatie (kijkoperatie), waarbij de maaginhoud verkleind wordt door het plaatsen van een siliconen ring of band rond het bovenste gedeelte van de maag, waardoor je nog een mini maagje overhoudt ter grootte van een golfballetje. Er treedt dan snel een volheidsgevoel op, waardoor je veel minder kan eten en afvalt.  Er worden geen delen weggesneden, de maag en je darmstelsel blijven intact, waardoor de spijsvertering op een normale manier blijft gebeuren.

De maagband is via een slangetje verbonden met een poortje (port à cat). Dit poortje wordt onder de huid geplaatst, meestal onder het borstbeen.  Via dit poortje kan de chirurg met een injectienaald vloeistof inspuiten of terug verwijderen, waardoor de maagband strakker komt te zitten (en je minder kan eten), of net losser.
Na de operatie is de pijn redelijk goed voelbaar, al kan het de eerste dagen ook nog vrij bovenop pijnlijk aanvoelen in je schouders (buiten je maag en de littekens), omdat ze tijdens de operatie je maag opblazen met koolzuurgas om meer werkruimte te hebben.  Dit koolzuurgas kan niet allemaal verwijderd worden tijdens de operatie. Je lichaam heeft nog een aantal dagen nodig om dit gas te absorberen.  Ook al is dit een niet zo ingrijpende operatie (er wordt niets verwijderd van organen), toch blijft elke operatie een risico en heb je de nawerkingen van de narcose, een herstelperiode en levenslange littekens. Het eerste jaar val je heel snel af en moet je ook vitaminen bijnemen. Doordat de oorzaak van je gewichtsprobleem niet wordt aangepakt, treedt er in de meeste gevallen binnen de 2 jaar weer een serieuse gewichtstoename.

De prijs van een normale maagband operatie 
Een normale maagband kost al snel tussen de 4000 en de 8000 euro omdat niet elke maagband operatie vergoed wordt door het ziekenfonds.  Soms betaalt het ziekenfonds een deel terug indien je meer dan BMI 40 hebt en moet je dan nog zelf ongeveer 4000 euro zelf betalen. Ook hangt de prijs dan nog af van het feit of je een 1-persoonskamer neemt of niet enz…
De resultaten van een maagband operatie zijn zeer wisselend.  Voor de ene persoon dé oplossing, voor anderen een nutteloze operatie.  
Zo'n operatie garandeert u enkel 50% dat je daadwerkelijk blijvend zult afslanken.

Waarom geeft een normale maagband vaak niet een blijvend resultaat?
De operatie is een technisch gebeuren.  Op zich nog best goed, als je de andere opties bekijkt van “afslank-operaties”
MAAR…
Er wordt niets gedaan aan de OORZAKEN van je gewichtsproblemen.
Er wordt alleen ingegrepen op de gevolgen.
En als die “automatische onbewuste programma’s” nog steeds actief zijn, kan je zelfs een maagband omzeilen! Je vindt altijd wel een manier om te kunnen eten. Maar al die onbewuste redenen, overtuigingen, conditioneringen… die jouw gewichtsproblemen hebben veroorzaakt, zijn nog steeds aanwezig!
En dan is het vaak zeer, zeer moeilijk om een blijvend gewichtsverlies te realiseren.

Diëten werkt niet
De meeste mensen die een traditioneel dieet volgen, zullen gewicht verliezen zolang ze op dieet zijn. Maar zodra ze met dat dieet stoppen, zal hun gewicht opnieuw toenemen en zullen ze in veel gevallen zelfs meer wegen dan voor ze aan het dieet begonnen! Er wordt geschat dat 95 % van alle mensen die diëten, deze cyclus doormaken.

De meeste diëten bevatten een vorm van ontbering en/of ontkenning; voor sommige diëten moet je calorieën of punten tellen, maar bij elk dieet wordt de geest geprogrammeerd om aan eten te denken. Dus wanneer een individu een dieet opgeeft, zal hij ontdekken dat hij nog vaker aan eten denkt dan daarvoor!

En wanneer je troosteten vermijdt of andere maaltijden eet dan de rest van het gezin, gebeuren er drie dingen: het brein vecht er tegen, het lichaam vecht er tegen en de dagelijkse omgeving vecht er tegen.
Hoe vaak hoor je niet over mensen die elke maandag tegen zichzelf zeggen: "Dat is het! Ik ga stoppen met eten. Zodra ik mijn maaltijd heb opgegeten. En daarna eet ik enkel nog salade." Deze goede bedoelingen storten natuurlijk snel terug in elkaar en daarna is het terug naar af en is het opnieuw miserie en weeg je nog meer dan voordien!
Aangezien de meeste eetgewoonten diep in het onbewuste geworteld zijn, zal het eindresultaat hetzelfde blijven telkens dezelfde omstandigheden zich voordoen.

Jezelf bewust iets ontzeggen kan vaak je zin in dat specifieke ding vergroten, en een beetje minder eten dan we nodig hebben - maar wel alles eten waar we zin in hebben - kan werkelijk tot gewichtsverlies leiden. Je favoriete eten volledig bannen is een slecht idee, maar die zaken verminderen is realiseerbaar en vol te houden.
Iedereen weet dat minder eten en meer sporten zal leiden tot een betere lichaamsbouw, je fitter zal maken en je algemene gezondheid zal verhogen.

Wat is een hypno-maagring of maagband ?
De hypno-maagband is een innovatief programma die veelvuldig al zo vaak zijn diensten bewezen heeft, waarmee je op een gezonde en verantwoorde manier overtollige kilo’s kunt afvallen door middel van hypnose om je sneller een voldaan gevoel te geven door veel kleinere hoeveelheden te eten. 

Daarnaast verandert het de manier waarop je over eten dénkt. Het programma geeft zo veilige en voorspelbare resultaten. De hypnotherapie overtuigt jouw hersenen dat jouw mini-maagje, nadat je een kleine hoeveelheid hebt gegeten, bomvol is, en een verzadigd gevoel hebt zodat je geen zin hebt om nog meer te eten en je onmiddellijk stopt met eten. Dat verzadigd gevoel blijft tot je volgende maaltijd zodat je nooit honger hebt en ook geen zin hebt om tussendoortjes te knabbelen.

Met dit programma moet je zeker niet diëten! We weten uit ervaring en onderzoeken dat diëten meestal alleen op korte termijn werken. De hypno- maagband 'operatie' dat onder hypnose 'denkbeeldig' wordt uitgevoerd laat je toe om alles te blijven eten dat je wilt, maar zorgt ervoor dat je enkel kleinere porties gaat eten.

Doordat het geen dieet is, voel je je niet slecht, slap, boos of hongerig. De hypno-maagband die denkbeeldig onder hypnose wordt aangebracht zorgt voor een blijvende oplossing die uw gewichtsproblemen ook op lange termijn helpt oplossen, en daarna zorgt dat uw gewichtsproblemen weg blijven.

Daarnaast leren we je om te genieten van minder eten. We gebruiken hiervoor onder andere de thuis-zelfhypnose audio sessie die je de eerste maand dagelijks beluisterd (10 tal minuten), en nadien best 1 maal per week. 
Het resultaat is een regelmatig en trapsgewijs gewichtsverlies - zonder dieet en zonder ontberingen!

Wat is het voordeel van het programma?
Jouw onbewuste kent het verschil niet tussen realiteit en verbeelding, dus het neemt dit aan voor waar! Je lichaam ervaart het dan ook alsof er een ECHTE maagband wordt geplaatst, en gaat jou hetzelfde voldane gevoel geven, echter zonder alle nadelen!
 • Geen narcose
 • Geen littekens 
 • Geen herstelperiode 
 • Geen nevenwerkingen
 • De maagband past zich aan, aan het voedsel dat je eet. Je kan dus alles (maar veel minder) blijven eten zonder dat er iets "blijft hangen" 
 • Je hebt geen vitaminen tekort
 • Geen verblijf in het ziekenhuis 
 • Je slankt nog beter af omdat...
 • de oorzaak wordt aangepakt van je probleem waarom je in eerste instantie gewicht bent aangekomen.
 • de oorzaak wordt aangepakt waarom je altijd naar eten grijpt als je vb stress hebt, alleen bent, uzelf wilt belonen, ...
Dit programma is zo opgesteld dat je stap voor stap, die nieuwe JIJ wordt, waar je al zo lang van droomt.
Het programma helpt jou om los te komen van oude patronen, anders te gaan denken over voeding, anders te leren eten, stopt met jezelf te saboteren en vrij te worden van onderliggende blokkades om blijvend af te slanken op een gezonde en veilige manier.

Je krijgt een MP3 mee als ondersteuning om elke dag te beluisteren.  Op deze manier krijgt jouw onbewuste elke dag opnieuw de opdracht om de nodige veranderingen blijvend door te voeren.

Hoeveel sessies zijn er nodig?
Afvallen met een hypno-maagband gebeurt door Melanie als erkend hypnotherapeute in drie hypnose sessies, waarbij je al resultaat zal zien en voelen na de allereerste sessie! In het programma zijn er 1 tot 2 bijkomende sessies inbegrepen in de programma's die je als ondersteuning binnen de 12 maanden zelf kan inplannen.

Hieronder het beknopte verloop van deze sessies:
1ste sessie
Na de uitleg van het volledige programma, installeert Melanie de "hypno maagband" in een hypnose sessie die ongeveer een uur duurt. Terwijl je je ogen sluit en luistert naar ontspannende muziek op de achtergrond en naar de stem van Melanie, maakt ze contact met je onderbewustzijn en installeert ze via diverse hypnose technieken de hypno-maagband.
Het enige wat jij hoeft te doen is je ogen te sluiten en luisteren naar haar stem en haar instructies op te volgen.

Na de sessie ga je gewoon naar huis.  Je bent perfect in staat om alle activiteiten uit te voeren die je gepland had zoals vb. auto rijden. Thuis ontvang je (via whats app of via e-mail) een begeleidende hypnose sessie op MP3. De duurtijd is ongeveer 15 minuten. Deze dien je dagelijks minimum gedurende 30 dagen in je eigen tijd te beluisteren. Jouw onderbewustzijn doet vervolgens de rest.
De eerste sessie bestaat eerst uit het afnemen van een intakegesprek om de oorzaak van uw overgewicht te bepalen en te onderzoeken of er een eventuele eetstoornis is. Uw onderbewustzijn wordt tijdens de eerste sessie ook opnieuw getraind om eventuele vreetbuien, emo-eten, overeten, grijpen naar ongezond eten met suiker of vet en andere eetproblemen op te lossen. Het is van groot belang om de eetstoornissen aan te pakken om een blijvend resultaat te behouden en zo je probleem op te lossen. Indien je te weinig water drinkt, te weinig beweegt of te snel eet wordt dit ook aangepakt. Nadien wordt er overgegaan tot de plaatsing van de hypno-maagband en volgt er een nabespreking.

2de sessie: 
(1 week later) 
Er wordt eerst besproken hoe je eerste week verlopen is en of je geen enkel moeilijk moment gehad hebt, of je alle dagen naar je audio thuis-zelfhypnose sessie geluisterd hebt, genoeg aan beweging gedaan hebt, ....
Het programma mag zeker niet als moeilijk ervaren worden, maar als vanzelfsprekend en gemakkelijk.
Nadien worden er onder hypnose versterkende suggesties gegeven die uw eetgewoonten verder veranderen én uw motivatie om te vermageren versterken. Het deel die uw goesting of zin in tussendoortjes geeft wordt hier aangepakt.  Indien nodig wordt de hypno-maagband strakker gezet.

3de sessie
(ongeveer 2 weken later)
Deze week wordt er voor de hypnose sessie besproken hoe je week verlopen is, hoeveel gewicht en centimeters je al afgevallen bent, ... Tijdens deze hypnose sessie wordt de hypno-maagband indien nodig nog strakker gezet (in dit stadium is dit uitzonderlijk) en worden de psychologische oorzaken die in de weg staan om uw succes naar gewichtsverlies te garanderen losgelaten.

Na deze 3de sessie heb je alles in de hand om blijvend af te vallen. Melanie stuur je dan regelmatig een sms of mail om je te blijven motiveren.

Enkele artikels over afvallen dankzij hypnose:Hoeveel zal ik afvallen?
Gemiddeld merk ik dat de personen die de hypno-maagband laten plaatsen ongeveer 800 gr - 1 kilo per week afvallen*, maar is echter afhankelijk van hoe goed u de raadgevingen en suggesties opvolgt die tijdens de sessies gegeven worden en of u de thuis-zelfhypnose beluistert of niet. Ik ben echter voorzichtig in mijn voorspellingen, en voorspel dat u gemiddeld 500 gr per week zal afvallen. 
Hou rekening mee dat de gewichtsafname bij iedereen anders is, het kan meer of minder zijn afhankelijk van uw metabolisme en geslacht. Mannen vallen doorgaans sneller af dan vrouwen omdat zij meer spiermassa hebben.
De beste gewichtsafname heeft u wanneer u het volledige programma doorlopen heeft.


Hoe verloopt het hypno-maagband programma?
Het programma is gebaseerd op acht eenvoudige regels. Als je deze acht regels naleeft, zorgt jouw onderbewustzijn ervoor dat je op een gezonde en veilige manier jouw streefgewicht bereikt en dat je dan ook rond dat gewicht blijft hangen. In elke sessie die je van Melanie ontvangt, krijgt het onderbewustzijn nieuwe opdrachten die vallen binnen deze acht spelregels. Hou jij je aan deze spelregels, dan zorgt het onderbewustzijn gegarandeerd voor een afname van jouw gewicht.
Deze spelregels zijn heel eenvoudig. Zo moet je bijvoorbeeld voor de start van het programma een kledingstuk kopen dat je pas echt past als je jouw streefgewicht hebt bereikt.

Je mag je tijdens de periode van de begeleiding niet wegen, behalve als je via Melanie hoort dat het tijd is om een keer op de weegschaal te staan en dan dien je ook je centimeters op te nemen.
Je moet bewust minimaal een half uur per dag extra bewegen. Dat kan een wandeling zijn, of het huishouden, sporten of wat minder de lift pakken, maar vaker de trap nemen.
Je moet drie maaltijden per dag nuttigen: ontbijt, lunch en avondeten.

En zo heeft Melanie in totaal acht hele gemakkelijke spelregels die jij gemakkelijk naleeft.

  
De 8 regels zijn:
1. eet drie kleine maaltijden per dag
2. eet langzaam en bewust en geniet van je eten
3. stop met eten zodra je voldaan bent
4. Eet gevarieerd 
5. Luister dagelijks naar de audio hypnose die je krijgt
6. Minimum 30 minuten per dag bewegen
7. koop vooraf een nieuw kledingstuk die past bij jouw streefgewicht (tegen 2de sessie dient dit aangeschaft te zijn)
8. drink voldoende water en kies dranken met weinig calorieën -        Deze regels worden bij de intake nog wat verder uitgelegd.

-        Vertel tot na de laatste sessie tegen niemand dat je met hypnose bezig bent, buiten de mensen die het al weten.  Ieder mens heeft zijn eigen mening over hypnose, en we willen niet dat andere mensen het proces verstoren door hun eventuele negatieve commentaar.
-        Volg je met 2 dit programma, spreek dan tussen de sessies door niet over hypnose en de resultaten…. Tot de laatste sessie.
-        Alhoewel dit programma veelbelovende resultaten kan bereiken is ook uw medewerking van zeer groot belang. Uw medewerking tijdens als na de sessie zal het succes in grote mate bepalen.

-        De instructies precies opvolgen is van groot belang, net zoals in de hypnose sessie.


Wat wordt er van jou verwacht?
 • De nodige motivatie
 • Het is erg handig als je een goeie verbeelding hebt!  Hoe “echter” je het ervaart, hoe succesvoller dit programma voor jou is.
 • Bereid zijn om iedere dag ongeveer 15 minuten tijd vrij te maken tijdens de eerste maand om naar de mp3 te luisteren om jezelf te blijven motiveren. Nadien is dit nog maar 1 maal per week.
 • Bereid zijn om iedere dag minimum een half uurtje extra beweging te doen zoals: wandelen, fietsen, dansen, zwemmen, ... 
 • Indien je al die puntjes in acht neemt dan ligt jouw succes om blijvend gewicht te verliezen in jouw handen.   


Wanneer is dit programma NIET voor jou geschikt?
Ik werk alleen met mensen die het programma volledig aangaan. Deelnemers die gemotiveerd zijn en het echt willen. Ik zet me meer dan 200 % in om jou te ondersteunen en je te helpen jouw doelen te bereiken, dat verwacht ik van jou ook. Je krijgt ondersteuning en dat klein duwtje in de rug, echter jij zorgt voor het resultaat. Als je geen actieve bijdrage wilt leveren, dan is dit programma niet voor jou geschikt. Jouw actieve deelname is noodzakelijk voor blijvende resultaten.


Enkele Getuigenissen hypno-maagband cliënten
‘Hallo Melanie
Hierbij een check-up na de eerste maand van mijn andere manier van leven.
Alles gaat zeer goed. Chips en vettige zaken heb ik helemaal uit mijn leven kunnen bannen ( 1x naar frituur geweest maar was eigenlijk niet zo smakelijk). Ik drink sloten water ik kom gemiddeld aan +- 3 liter daags, meer groenten in mijn maaltijden gebracht, minder fruit, niets tussen de maaltijden, proberen te genieten van elke hap, ik doe 5 à 6 x per week rechtstaande, heupbesparende buikspieroefeningen ( gevonden op internet), enkele malen gaan wandelen met mijn vrouw ( zij kan nu ook mee door de rolwagen), sinds 2 weken 5 à 6 x per week in de infraroodcabine, ik zie nu concreet hoeveel stappen ik daags doe ( tussen 19.000 en 25.000 wanneer ik werk). Enkel wanneer ik sociaal drink, vooral op restaurant, is het moeilijker om aan de lokroep van het sociale drinken te weerstaan ( een 4-tal maal over de grens gegaan). Ik luister nog een 4 à 5 x per week naar uw meditatiebandje, ik voel me er beter bij dan de zelfmeditatie.
Deze resultaten vind ik bevredigend maar wat me vooral sterkt is dat ik me veel beter in mijn vel voel. Ik heb nog meer energie en vooral zin om iets te doen.
Alvast een grote dank voor uw grote, om niet te zeggen volledige, inbreng in deze manier van leven.
Groeten D.
J. (vrouw)
 
Ik heb meer energie en meer zin om te bewegen.
 
Juliette
Y. (man)
Na plaatsen van hypno-maagband, 3 weken geleden, reeds 7 kg afgevallen. Beste beslissing ooit.
Reeds 25 kg afgevallen en dit 10kg met WW en 15kg met het plaatsen van een hypno-maagband. Dank aan Mélanie. 
Me very happyyyyyyyyy.
I. (vrouw)
 
Bedankt !
Groeten,
I.
N. (vrouw)
 
Dag Melanie de kilootjes gaan welt raag maar is wel goed en de centimeters zijn nu in totaal -12 cm en weeg nu 77 maar lukt wel en water elke dag 2 liter. Groetjes
S. (vrouw)
 
Ik ben op 3 weken tijd al 7 kg kwijt. Ik ben super blij en blijf super gemotiveerd!

M.
 
Het gaat heel goed, niet tegenstaande ik op de werkvloer in een stressvolle situatie ben gekomen en ik versteld stond van mijn eigen, hoe ik dit opgelost heb zonder zelf veel stress te hebben!
Ik heb ondertussen een pauze ingelast met naar de audio te luisteren, maar men blaadje met de zinnetjes daar kan ik niet zonder en zitten in men handtas en dat haal ik af en toe boven en ga ik naar mijn veilige plek en gaat het beter!
 
Ik zeg ik laat eens iets van mij horen .
 
Ik weeg nu 70,5 kg, ik ben 6 kg afgevallen.
Ik eet minder en voel me daardoor beter.
In de eerste week van september zal ik weer een mailtje sturen.
Hartelijk bedankt,
 
Prijzen verschillende vermageringspakketten:
Hypno-vermageren Basic programma
Wordt aangeraden wanneer je een paar overtollige kilo's wilt kwijt geraken.

 • 2 hypnose sessies
 • informatiebrochure om sneller succes te behalen
 • ondersteuning 
Prijs: 260 euro

Prijs Hypno-maagband Normal programma: 
Wordt aangeraden wanneer je iets meer kilo's wilt afvallen en je grote porties eet.
Het programma is heel goedkoop als je weet dat geen speciale Light producten, shakes, speciale voeding enz dient aan te schaffen. Je hebt ook geen dure operatie nodig met alle nodige nevenwerkingen.  Je hebt heel snel de investering in uzelf terugverdiend doordat je u snel beter voelt, gezonder bent, meer zelfvertrouwen krijgt, ... maar ook veel uitspaart op uw wekelijks uitgaven aan eten! Alleen daaraan is het programma in een maand of 2 al uitgespaard.

 • 3 hypnose sessies waarvan 1 plaatsen hypno-maagband
 • GRATIS MP3 audio suggesties in de thuis-hypnose
 • gewicht en centimetersdagboek
 • informatiebrochure om sneller succes te behalen
 • ondersteuning 
Prijs: 430 euro
Extra korting: - 20 euro per persoon als jullie met twee tegelijk komen of zelfs - 40 euro als jullie met 3 of meer tegelijk langskomen. 

Er kan ook steeds gekozen worden om na het programma een extra coaching sessie te boeken. Dit kan voor 80 euro per sessie.

Prijs Hypno-maagband full option programma: 
Wordt aangeraden wanneer je veel kilo's wilt afvallen.

 • 3 hypnose sessies waarvan 1 plaatsen hypno-maagband
 • GRATIS MP3 audio suggesties in de thuis-hypnose
 • gewicht- en centimetersdagboek
 • informatiebrochure om sneller succes te behalen
 • ondersteuning 
 • 4de en 5de sessie zelf in te plannen binnen de 24 maanden
Prijs: 680 euro
Extra korting: - 20 euro per persoon als jullie met twee tegelijk komen (eerste 3 sessies) of zelfs - 40 euro als jullie met 3 of meer tegelijk langskomen. 

Er kan ook steeds gekozen worden om na het programma een extra coaching sessie te boeken. Dit kan voor 80 euro per sessie.

Zelfhypnose
U kan een unieke, leuke en gemakkelijke techniek leren om uw eigen hypno-maagband op een later stadium zelf strakker te zetten met zelfhypnose en daardoor zelf de controle te houden over uw hypno-maagband om zo het effect van de hypno-maagband maximaal te ervaren. 
Komt u van ver of heeft u weinig tijd? Dan is het mogelijk om tijdens de 2de sessie de zelfhypnose techniek aan te leren. Reken hiervoor wat meer tijd in bij het inplannen van uw afspraak. De totale duur van de 2de sessie zal dan ongeveer anderhalf uur bedragen.
Prijs:150 euro

Indien u de zelfhypnose tesamen bijboekt bij de hypno-maagband programma's krijgt u maar liefst 50 euro korting!!!!

* resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen.